Uppdatering

Måste börja plugga lite smått och även städa min lägenhet så skriver en snabb kortfattning om mig helg som i stora drag vart väldigt bra :)

Fredag: Födelsedagsfest för Josse hemma hos henne på Campus. Där efter Tempel med Johnny och Amer.
Lördag: Hem till Ed. En sväng till Bengtsfors med Sandra och Frida som senare leder till en ganska så nykter kväll på hotellet.
Söndag: Jobb 10-20

Och nu är jag äntligen tillbaks i Karlstad. Tidern går så fort när man är hemma och nu skall jag nog inte hem på 14 dagar el nått. :)

Här kommer dagens låt:


En underlig känsla.

Ibland får jag en otrevlig känsla i bröstet, en känsla av tomhet. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag är lycklig. Har fått de bästa föräldrar man kan tänka sig, har underbara vänner som sprider kärlek i min vardag, ett jobb och jag är riktigt duktig i skolan. Vad kan jag mer begära? Jag har saker folk inte ens skulle våga drömma om att få. Men ändå denna känsla. Vad är det som saknas? Jag kan inte komma på det. Varför känns jag ibland så hemskt tomt?


/ Emelinn


En underbar vän

En människa kan verligen höja ens himör på si sådär en sekund. Jag loggade in på facebook och genast får jag ett chattmeddelande av en väldigt närastående vän.
"Hej TÖNT ville bara säga att mot alla odds så saknar jag faktiskt dig! :(:(Typ fick emelinn skratt abstinens just nu! men men! jag får nöja mig med ditt leende på bilden ;);) "
Åå blev så glad. Jag saknar dig med Stina.

Stina i turkiet sommaren 2009

Gick även och hämtade mitt paket från h&m förut. Nästan allt var jätte bra. Kul!
Nu är det tags för mig att säga god natt så jag orkar med en dag full av plugg imorgon.
/ Emelinn


Underbart!

Efter att suttit en hel eftermiddag i skolans bibliotek känner man sig lite halft död. Men efter att ha kommit hem och kollat i min postlåda så spred sig genast ett leende på läpparna. Båda mitt bankkort och mina grejer från Hm har kommit. Wohooo! Så nu skall jag springa bort till kronoparksjouren och hämta det.
Funderar dock på att ta på mig vinterjackan i detta ruskiga snöväder. Vem beställde snö nu? Jag som trodde sommaren var på väg.

/ Emelinn Rosenbaum


Göra det man borde men ändå inte borde.

Borde ha pluggat ikväll men efter att ha gjort det en liten, liten stund fick jag ett ryck och började städa min garderob så nu är allt fint och ihopvikt. Vist det var VÄLDIGT behövligt men det hade nog vart bättre om jag pluggat lite. Jag får lägga lite mer krut på skolan imorgon.

Före och efterbild. En städning var verkligen nödvändig. Känner mig lite duktig nu :)


Nu skall jag krypa ner i min säng.
Jag hoppas mina kläder från h&m kommer imorgon och även mitt nya bankkort. Jag fick spärra mitt gamla i fredags. :(
God Natt
/ Emelinn


Tid hos frisören fixad.


När jag kollade mig i spegeln i morse insåg jag att jag snart är tvungen att gå ut med mössa om jag inte gör någon åt min utväxt snart. Det är det värsta med att färga håret mörkt när man egentligen är ganska naturligt ljus i håret. Man ser ut som en gammal grå tant efter ett tag och det är inte roligt.
Jag gick till skolan där vi hade redovisning fram till tre. Därefter åkte jag ner till stan och förbi fröken Brosved en snabbis för att hämta lite kläder jag hade där.
Efter det gick jag raka vägen ner till stan och letade upp närmaste frisörsalong där jag bokade en tid. Hon skulle lägga i massa blonda slingor. Skönt att bli lite ljus till sommaren! :) Så skall dit i slutet av nästa vecka.

Därefter gick jag och kikade lite i affärer. Jag har aldrig vart bra på att handla på rea men idag lyckades jag faktist.

En T-shirt och en cardigan. 49 kr styck på Gina Tricot.

Nu ska jag försöka plugga lite men one tree hill lockar nog lite mer. Eller kanske skulle jag storstäda hela lägenheten? Varför är städning det roligaste som finns när man egentligen borde plugga?
Ja vi får väl se om jag lyckas läsa lite ialla fall. :)
/ Emelinn Rosenbaum


Dagens låt.


En lååång måndag.

Denna dag har varit riktigt lång. Har vart i skolan i hela 13 timmar. Inte dåligt. Först grupparbete, sen föreläsning, sen plugg och till sist kör. Jaa det har vart slitig men ändå helt okej dag. :) Så nu ,år jag mycket bättre till skillnad mot vad jag gjorde i morse. Men nu skriker min mage efter mat så funderar på att fixa till någon.
Åå jag är så dålig på det där med mat. Vad kan man äta? Har inte alls någon fantasi. Det är faktist ganska tråkigt att laga mat till sig själv, så därför blir det hellre ett knäckebröd eller någon liknande. Lite ensformigt kanske. Någon som vet nått bra att göra? Fröken Jarlengrip har inte du något bra tips? Är i behöv av det nu tror jag. :)
Nä här kan jag inte sitta mer nu. Magen skriker efter mat.
/ Emelinn Rosenbaum


Att uppskatta det man har.

Vaknade för ca en timma sen men paniken i hjärtat och gråten i halsgropen, ännu en mardröm. Utan att överdriva var nog det här den värsta dröm jag haft. Sitter fortfarande här och mår lite dåligt av att tänka på den. Drömde att jag förlorade någon som står väldigt nära mig. Kan nått värre hända?
Nu när jag vaknat till liv lite har jag funderat en del. Man måste vara rädd om de man älskar och inte underskatta dem, vilket kan vara väldigt lätt. En dag kanske denna dröm blir till verklighet. Man skall aldrig ta någon för givet. Jag tror det var lite lärorikt med denna hemska dröm. Den fick mig att tänka efter riktigt ordentligt.

Nu skall jag i alla fall ta mig till skolan. Känner mig inte riktigt på humör men får hoppas att dagen blir bättre fram åt dagen. Att solen lyser känns som ett bra tecken på en underbar dag!/ Emelinn Rosenbaum


Tankar om tid.

Jag sitter här och funderar över min framtid. Vart är jag om tio år? Vad gör jag? Hur mår jag? Detta är tankar som ofta cirkulerar i mitt lilla huvud. Framtiden är spännande men även lite läskig. Vad jag gör nu kommer påverka den jag är i framtiden. Mina val styr den jag kommer att bli. Men hur skall man veta hur man skall handskas med alla dessa val? Vilken väg är bäst att gå och vad händer om jag råkar välja fel väg? Tanken skrämmer mig lite. Om jag skulle väla fel väg, går felet att rätta till då eller kommer jag att få leva med det? Resten av livets bestäms nu. Den person jag är har skapats av mina handlingar. Hade jag inte gjort de val som kommit upp hade jag inte vart den jag är idag. Jag hade antagligen vart en annan människa som antagligen bodde någon annanstans och även hade andra vänner. Om jag gjort mina val annorlunda hade jag inte suttit i min lägenhet i Karlstad och skrivit det här just nu. 
När jag funderar på vem jag är inser jag att det mina val och min omgivning som har gjort mig till den Emelinn jag är idag, och det är jag väldigt tacksam för. Det finns så många människor där ute i världen som påverkat mig och min personlighet oavsett om det har varit på ett positivt eller på ett negativs sätt. Men jag är ändå oerhört tacksam för allt det.  Jag har träffat människor jag älskar och som på ett ögonblick kan vända en dålig dag till den bästa dagen i mitt liv. Jag är så oerhört tacksam för det. Tack!  Sen har jag även mött människor på min livsväg som jag mer än gärna skulle vilja spotta i hansiktet, människor jag hatar. Dessa människor har påverkat mig så oerhört mycket, men faktist inte negativt. Eller jo negativt för stunden, men efter att ha hanterat de situationer har jag växt med dem och blivit starkare. Så dessa glädjedödare har på lång sikt faktist påverkat mig på ett posetivt sätt. Tack vare alla människor jag stött på har jag tagit mig hit och blivit den jag är idag.
Slutligen vill jag säga till alla ni som läser detta att även om människor trycker ner dig så stå på dig och försök se hur du kan utveckla dig själv i det. Du kommer möta så många människor i ditt förtsatta liv och alla kommer påverka dig. Hur sårad du än är så stå på dig och gå vidare för man lever bara en gång och den tiden är värdefull. Gör allt du önskat att göra. Uppfyll drömmar och skaffa nya mål. På så sätt uppstår nya val i livet som du måste ta tag i. Dessa val kommer att påverka din framtid.
Resten av ditt liv är en lång tid. Resten av ditt liv börjar just nu.


/ Emelinn Rosenbaum


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0