Ogillar Sveriges bidrag!

Jag kan inte påstå att jag är något fan av eurovision, och jag tycker att sverigest bidrag var super dåligt. Är verkligen inte ledsen för att vi inte ens kom med i själva tävlingen. Får man tycka det om sitt eget land?
Dock satt jag en snabbis och tittade och fann faktist en favorit -Azarbadjan eller hur det nu stavas. :)


Nu ä'r jag ialla fall hemma i Ed. Stannar här någon vecka eller så. Ska bli skönt! SÅ nu ska jag ta mig lite frukost, plugga, ta en promenad och sola. Skulle ta en fika med Sandra sen också. Härligt! :)
/ Emelinn


Dagens låt.


Blir riktigt glad av den här låten :)
/ Emelinn


För ett år sedan..

Oj vad tiden går fort. För ett år sedan idag satt vi på en buss hem från en underbart rolig klassresa i Prag, hade en underbar bal framför allt och även en alldeles underbar studentvecka. Här kommer lite minnen i bilder. :)


- Ingen är hetare än en estetare!
/ Emelinn


I wish you were a stranger I could disengage.

Det är något jag funderat över. Tiden går bara fortare och fortare med åren sägs det. Jag tycker tiden går för fort nu, hur blir det då om 30 år? eller kanske om 50 år? Man hinner knappt fundera över det innan man gjort sitt halva liv och tänker tillbaks på saker som "varför gjorde jag aldrig det där" eller nått liknande. När jag tänker på tid blir jag rädd. Jag är rädd för att inte hinna med saker jag vill göra. Jag vill hinna med att stanna upp ibland och se mig omkring, insupa nutiden och inte tänka så mycket på framtid och dåtid. Jag skriver verkligen inte det här i panik om att jag tycker jag börjar bli för gammal. Nej nej, jag är ju faktiskt bara 20 år och har hela livet framför mig. Dock är jag väldigt duktig på att tänka tillbaka på sånt som varit och inbilla mig att det var bättre förr, när man var yngre. Och med yngre menar jag kanske för ungefär 3 år sedan. Eller faktiskt för exakt nästan tre år sedan. Jaa, sommaren 2007. Det kan nog hittills vart en av de bästa tiderna i mitt liv. Ibland kan jag sitta i timmar och drömma mig bort genom minnen och musik. Det skrämmer mig att det är så länge sedan. Jag var nog faktiskt en annan människa då, det är jag nästan säker på. Jag beaktade världen med spänning i blicken, jag trodde på kärlek och jag njöt av varenda minut. Då hade jag inte lika stort fokus på dåtid som jag har nu.
Jag saknar sommaren 2007 och all den spänning och nyfikenhet som fanns.

/ Emelinn


And I was made for you.


You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what I've been through like you do
And I was made for you


Underbara sol!

Idag är himlen nästan klarblå och jag har legat ute i solen hela förmiddagen och gottat mig. Vissa har allt tur :) Efter det tog jag mig en promenad runt sjön med min ena hund. Gick nere vid sjökanten sista biden och det oj va härligt et var. Vovven tog sig ett dopp och jag blötte tårna. Det luktade verkligen sommar. Åå va härligt! Får hoppas detta håller i sig. Skulle nog inte tro det.
Nä nu ska jag gå ut i köket och göra fruktsallad och sen blir det ut i solen igen. UNDERBART!

/Emelinn Rosenbaum


e.r



You must be blind if you can't see you'll miss me til the day you die


...




Jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade.


Och kanske lurar jag mig själv eller minns någonting från länge sen.



Mot Värmland!

Ja nu åker jag mot Karlstad igen. :) FÅr se när jag kommer hem. Antagligen idag eller imorgon!
Sista kursen nu innnan sommaren. Hur skönt är inte det? Fem veckor kvar. Kämpa kämpa!! :)

/ Emelinn Rosenbaum


Dagens låt


Slänger upp förfestlåten som spelas i hela Kd. Har fått den på hjärnan.  :)

Några dagar hemma i Ed.

Är hemma i Ed nu några dagar. Eller åker tillbaka till Kartslad imorgon. Skönt att få vara hemma lite.
Det har vart en jobbig vecka med en härlig avslutning då jag båda hunnit med utgång i Kalstad, mys med familjen, mys med Sandra och Frida och även 10 timmars jobb. Är nöjd med mig helg!

Kvepigt väder är det ute också. Jag vill gå ut och gå för ny skiner solen. Men sen komemr det små regnskurar hela tiden vilken inte är så kul. Tror jag skippar promenaden och myser ner mig i soffan istället men lite choklad. Det var länge sen sist. Och om en studn ska jag laga mat till familjen och klockan 18 blir det kalas för min lilla kusin Gabriella. Eller hon är nog inte så liten längre. Hela 13 år fyller hon idag. Oj vad jag kände mig jätte stor när jag fyllde 13. Haha! Det var ju då man blev tonåring. Oj vad tiden går fort. Det är väl typ 7 år sen nu. Jag börjar bli gammal och grå. haha! Nej så fatligt är det ialla fall inte än :)


/ EMELINN ROSENBAUM


Det är över nu!

Nu är den hemska kursen slut så nu skall jag nog ta och fira natten lång! Skål folkens!
Ikväll blir det utgång i Karlstad.



(jag och Elin sommaren 2010)
Ha en underbar kväll för det sk jag ha!
/ Emelinn


Don't fall in love with me.

Sitter här och lyssnar på en massa gamla låtar som jag har i en av mina spelningslistor på Spotify. Jag tycker att det är lite häftigt att man kan koppla så mycket minnen till en viss låt. Om låten kan väcka känslor då är låten guld värd. Just därför har jag döpt min spelningslista till Guldklimpar! Föresten, det går inte att öägga in hela spelningslisster här på bloggen från spotify va? Jag måste kolla upp detta.
Här kommer i alla fall några av de låtar som fyller min gyllene lista. Lyssna och njut!


Alla låtar har påverkat mig i livet och ligger mig därför nära hjärtat. Blir lite glad och ledsen på samma gång när jag lyssnar på dom. Ibland kommer jag på mig själv då det rinner en tår ner för mig kind och ibland inser jag att jag sitter och små ler för mig själv när jag hör en av låtarna. Minnen kan vara det sämsta och det bästa man har. Detta är mitt sätt att bearbeta och drömma mig bort i mina minnen.

/ EmelinnRosenbaum


Årets första..

Ja ny är åters första Myggbett här. Finns det myggor ute nu?! Känns väldigt tidigt men jaha ja. det finns det antagligen. Har fått ett jätte stort på foten som kliar heeeeela tiden! AJAJAJ! Riktigt vidriga djur.



Nu har jag precis hoppat ut duschen så ska fixa mig lite och sen blir det skola. Efer det ska jag ut och gå och sen ska jag på kören. :)

Slänger upp dagens låt när jag ändå är i farten!
Denna låt får mig på danshumör. :)



Hoppas ni får en lika bra dag som jag ska ha!
/ Emelinn


Dagens låt.

Här kommer dagens låt. Kanske kan få mig på lite mer plugg humör!

Valborgshelgen.

Nu var vi redan innne i maj månad. Löven på träden har börjat så ut och idag skiner faktist solen på en klarblå himmel. Ååå vad härligt! Pewrsonligen tycker jag det här är det härligaste tiden på hela året.
Sjöng ialla fall in våren på några ålderdomshem. Oj vad jag tycker det är jobbigt på sånna. Satt en liten tank och jätte grina under hela vår sjungning. Det var jobbigt.
Sen vidare till torget där även studentmössan åkte på och efter det vidare till mitticity. Riktigt trevligt. Sen går kören tydligen hem till Biskopen och sjunger för han och hans fru. Vilken rolig tradition. Så blev vi bjudna på korv med bröd och sen lite fika. Mycket trevligt.
Efter det tog jag min cykel hem till mig för att fixa mig till kvällens sittning, som var väldigt trevlig. Dock blev det ingen majbrasa och raketer för min del i år. Det var lite synd för det tycker jag är mysigt.


Igår var jag dock lite sliten och låg i soffan hela dagen närstan. .Lyckades i alal fall ta mig ner till Ica med Johanna. Kvällen slutatde i alla fall med en lugn kväll på Ankan.

Nä nu ska jag faktist ta tag i denna dagen. Städa, gå ut och gå och plugga. Det där pluggandet lockar inte i detta fina väder. Varför skall det vara så svårt att plugga? Det är väl bara att sätta sig ner och göra det? Ja vi får se om det blir en kliniskt ren lägenhet istället. Det hade vart väldigt dumt nu.
Men först frukost!
Ha en bra där ute i det underbara vårvädret!
/ Emelinn


RSS 2.0